Zapiekana Bruschetta


           Przepis na smaczną przekąskę wymyślił mąż.  Świetnie się sprawdziła w przypadku niezapowiedzianej wizyty znajomych.  Bardzo łatwo jest ją przyrządzić.  Polecamy wszystkim.

Składniki:

- kilka pomidorów
- ogórek
- bazylia świeża
- oregano
- zioła prowansalskie
- bazylia
- ser  żółty
- szynka
- pepperoni
- oliwa
- bagietka
- czosnek

Wykonanie:
  1.    Ogórki i sparzone pomidory należy pokroić w bardzo drobną kosteczkę
  2.    Zblendować świeżą bazylię, oliwę, suszone zioła, sól i czosnek.
  3.    Powstałe pesto wymieszać z ogórkiem i pomidorami. Odstawić do lodówki
  4.    Na pokrojona bagietkę nałożyć mieszankę pomidorowo – ogórkową, peperoni , szynkę i ser.
  5.   Zapiec w piekarniku w temperaturze 200 st. przez około 10 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz