Składniki:
- 500g mąki
- 250ml wody
- 40g
drożdży
- 1 łyżeczka
soli
- 1 łyżeczka
cukru
- 2 łyżki
oleju
- 2 żółtka
Farsz:
- 1 kg
pieczarek
- 2 cebule
- 3 łyżki
masła
Wykonanie:
- W letniej wodzie rozpuścić drożdże, dodać mąkę i resztę składników.
- Wyrobić jednolitą masę.
- Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
- Pieczarki i cebulę pokroić.
- Usmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem.
- Po wyrośnięciu ciasta uformować małe kule, które nadziewamy przygotowanym farszem.
- Odstawić na 15 minut do ponownego wyrośnięcia.
- Piec około 20 – 25 min w temperaturze 190 st.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz