- duży brokuł
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 3 ziemniaki
- 3 cebule
- 3 ząbki czosnku
- pęczek koperku
- 100 g kremowego serka topionego
- 2 łyżki masła
- 2 kostki rosołowe drobiowe
- łyżeczka suszonej bazylii
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Cebulę i czosnek drobno kroimy i szklimy na maśle.
- Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w dużą kostkę. Brokuł dzielimy na małe różyczki.
- Przygotowujemy bulion. (około 1 litr wody)
- Do wywaru dodajemy warzywa, cebulę z czosnkiem i gotujemy do miękkości.
- Dodajemy pokrojony koperek.
- Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy serek topiony i chwilkę razem wszystko gotujemy. Około 10 min. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
- Wszystko razem miksujemy.
- Zupę możemy podać z płatkami migdałowymi, grzankami albo prażoną cebulą.
Witam,nominowałąm Waszego bloga do Liebster Award,szczegóły u mnie http://agusiowegotowanie.blogspot.co.uk/
OdpowiedzUsuńżyczę miłej zabawy