Smażone krewetki

          Uwielbiamy krewetki. Smażone, gotowane... w każdej postaci. Ten klasyczny sposób przygotowania, uważamy za najlepszy jaki do tej pory jedliśmy. Powstały podczas smażenia sos smakuje wyśmienicie z kruchą bagietką. Krewetki smażone w ten sposób,  przekonają osoby które nie przepadają za owocami morza. Serdecznie polecamy!



Składniki:
 

- 500 g krewetek black tiger
- papryczka chilli
- 3-4 ząbki czosnku
-  pęczek natki pietruszki
- oliwa z oliwek
- 1 - 2 łyżki masła
- sól





Sposób przygotowania:
  1. Papryczkę i czosnek drobno siekamy.
  2. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekana paprykę i smażymy około 2 minuty.
  3. Następnie dodajemy posiekany czosnek i znów smażymy około 2 minuty.
  4. Dodajemy krewetki  i całość dusimy aż do momentu lekkiego zarumienienia.
  5. Doprawiamy solą. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i chwilę smażymy. 
  6. Pod koniec smażenia dodajemy około 1- 2 łyżek masła.
  7. Podajemy z chrupiącą bagietką.




1 komentarz: