Przepis na przepyszne placki pochodzi od mamy. Podczas jednej z wizyt wspólnie je przyrządzaliśmy. Zrobiliśmy je z kilku porcji. U nas w rodzinie wszystko przyrządza się z kilku porcji:) Jedliśmy je na śniadanie obiad i na kolację. Następnego dnia trochę je urozmaiciliśmy smarując dżemem truskawkowym a mąż dodatkowo dodał ser pleśniowy. Polecamy!
Składniki:
- 4 jajka
- pół szklanki śmietany lub jogurtu bałkańskiego
- 7 łyżek cukru
- cukier wanilinowy
- 4 szklanki mąki
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
- Wszystkie produkty miksujemy.
- Gdy ciasto jest za rzadkie dosypujemy trochę mąki.
- Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na kolor złocisty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz