Jaką Wy wersję wolicie..:)?
- 250 ml wody
- 70g masła
- 1 szklanka maki
- 5 jajek
- szczypta soli
- 500g pieczarek
- duża cebula
- 2 łyżki masła do smażenia
Sposób przygotowania:
- Wodę i masło zagotowujemy.
- Dodajemy mąkę i intensywnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy, która będzie odchodzić od ścian garnka.
- Masę studzimy. Przekładamy do miksera i miksujemy na średnich obrotach dodając powoli po jednym jajku. Miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy.
- Na blaszce wyłożonej papierem, za pomocą rękawa bądź szprycy formujemy ptysie.
- Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 st. przez 30 minut.
- Pieczarki i cebulę kroimy i smażymy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem
- Ptysie przecinamy na pół i nadziewamy pieczarkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz