Składniki:
- łosoś norweski 400g
- pęczek natki pietruszki
- pomidory suszone 6 sztuk
- 2 ząbki czosnku
- cytryna
- bułka tarta
- sól, pieprz
- olej
Sposób przygotowania:
- Łososia myjemy, osuszamy i kroimy na porcje.
- Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Solimy i pieprzymy.
- Kruszonka: natkę pietruszki, czosnek, suszone pomidory kroimy na drobne kawałki. Dodajemy 4 łyżki bułki tartej, 2 łyżki oleju. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
- Wykładamy kruszonkę na łososia lekko dociskając. Dodajemy kawałki cytryny.
- Pieczemy w 180 st przez 20 min.
Świetny przepis, robiłam dwa razy i smakowało wyśmienicie. Bożena
OdpowiedzUsuń