Wielki test chlebów bezglutenowych marki Schär. Pan Blanco, Pan Multigrano i Pan Rustico.


                Witamy wszystkich bardzo serdecznie. Dziś na naszym blogu będzie nowość. Coś, czego jeszcze nigdy nie robiliśmy. Będzie to test gotowych do spożycia chlebów bezglutenowych marki Schär. W roli głównej występują: Pan Blanco, Pan Multigrano i Pan Rustico.  Do tego zadania przyłożyliśmy się bardzo dokładnie. Chlebki testowaliśmy przez dłuższy czas i na różne sposoby: jako dodatki do dań, jako kanapki,  tosty, grzanki. Zdecydowanie możemy powiedzieć, że każdy chlebek jest inny i każdy ma swój niepowtarzalny smak. Kiedyś nie byłam fanką gotowych chlebów. Wynikało to z tego, że tak naprawdę nie trafiłam na chlebek który w 100% mi smakował.


       
             
                  Zaczniemy od chleba Pan Rustico.  Jest to chlebek ciemniejszy od swoich konkurentów. Dla mnie nawiązuje do pieczywa razowego. Określany jako chleb wiejski. Testowany był jako dodatek do pasty z makreli, z jajek itp. Uważam, że idealnie podkreślał ich smak. W swoim składzie nie posiada laktozy dlatego nadaje się dla osób z jej nietolerancją.  Produkowany jest z zaczynu z wody i mąki ryżowej co wyróżnia go wśród innych.

           
                 
   Pan Blanco jest to klasyczny jasny chleb. Jednak dla mnie trochę suchy dlatego najlepiej sprawdził się podawany na ciepło. Gorące tosty z domowej roboty dżemem truskawkowym smakowały znakomicie. Wykorzystałam go także do przyrządzenia smacznych sandwichów a także grzanek. W swoim składzie nie posiada: mleka, jajek, laktozy i konserwantów.



       
                  Teraz pora na mojego faworyta a jest nim chleb Pan Multigrano. Chlebek jest miękki, smaczny, idealnie pasujący na poranne śniadanie. Wyróżnia się wśród innych obecnością nasion słonecznika, ziaren prosa a także siemienia lnianego. Wspaniale smakuje podawany na ciepło jak i klasycznie. Bardzo lubię ziarna i nasiona w chlebie, więc ten jest jak dla mnie idealny. Nie posiada: mleka, jajek, laktozy i co najważniejsze konserwantów. Uważam, że ten chleb jest najsmaczniejszy pośród trzech testowanych chlebów.


 
              Podsumowując kiedy nie mamy czasu na upieczenie własnego chleba bezglutenowego warto sięgnąć po sprawdzone i smaczne chleby. Każdy z testowanych chlebów marki Schär  jest inny i wyjątkowy, dlatego gorąco Was zapraszamy do ich spróbowania i znalezienia swojego faworyta.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz