Pyszne, bardzo szybkie danie. Jesteśmy zachwyceni tym pomysłem na obiad. Kiedy nie mamy za dużo czasu na gotowanie, ten przepis sprawdza się w 100%. Rybka smakowała wyśmienicie. Danie w całości przygotowane przez męża. Uwielbiam jak gotuje:-)
Składniki:
- 450g filetów z sandacza
- 2 cukinie
- 3/4 szklanki bułki tartej (użyliśmy bezglutenowej)
- ser długo dojrzewający (użyliśmy Grana Padano - lidl)
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- suszone zioła: tymianek, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
- Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z około 4 łyżkami oliwy z oliwek i suszonymi ziołami.
- Filety nacieramy czosnkiem, posypujemy odrobiną tymianku.
- Bułkę tartą mieszamy z starkowanym na małych oczkach serem.
- Rybę z dwóch stron obtaczamy w bułce wymieszanej z serem.
- Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Cukinię myjemy i kroimy na cienkie paski grubości około 1,5 cm.
- Obtaczamy w bułce wymieszanej z serem i układamy na blaszce,
- Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńTak przyrządzone danie rybne z pewnością bardzo dobrze smakuje i jak dla mnie jest to niezwykle ważne danie, ponieważ ryba jest po prostu zdrowa. Ja także chętnie korzystam z przepisów https://mowisalmon.pl/przepisy/ i to właśnie dzięki tej stronie nauczyłam się robić ryby w różnych odsłonach.
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie.
OdpowiedzUsuń