Jeśli chcemy mieć pewność, że sernik nam się uda to trafiliście na bardzo dobry przepis. Jest on prosty, szybki i wyjątkowy. Sernik jest niezwykle smaczny. Truskaweczki z działki były idealnym dodatkiem do tego sernika. Ciasto mogą spokojnie jeść osoby na diecie bezglutenowej. Gorąco polecamy.
Składniki:
- 500g masy twarogowej z wiaderka
- 500g serka homogenizowanego
- 6 jajek
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 budyń wanilinowy
- 1/2 kostki masła
Mus:
- 3 galaretki truskawkowe
- 500g truskawek
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy.
- Przelewamy do mniejszej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy przez 60 minut w 180 stopniach.
- Po tym czasie ciasto wyjmujemy i odstawiamy do całkowitego przestudzenia.
- Mus: Truskawki, myjemy, szypułkujemy i miksujemy na jednolity mus.
- Galaretki mieszamy w 500 ml gorącej wody.
- Następnie dodajemy zmiksowany mus i dokładnie mieszamy.
- Odstawiamy w chłodne miejsce.
- W momencie kiedy mus zaczyna tężeć wykładamy na sernik i wstawiamy do lodówki.
Właśnie szukałam czegoś sprawdzonego, bo wiadomo jak to bywa z tymi sernikami :P
OdpowiedzUsuń