Prosty sernik z musem truskawkowym


                  Jeśli chcemy mieć pewność, że sernik nam się uda to trafiliście na bardzo dobry przepis. Jest on prosty, szybki i wyjątkowy.  Sernik jest niezwykle smaczny.  Truskaweczki z działki były idealnym dodatkiem do tego sernika.  Ciasto mogą spokojnie jeść osoby na diecie bezglutenowej. Gorąco polecamy.


Składniki:

- 500g masy twarogowej z wiaderka
- 500g serka homogenizowanego
- 6 jajek
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 budyń wanilinowy
- 1/2 kostki masła

Mus:
- 3 galaretki truskawkowe
- 500g truskawek





Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy. 
  2. Przelewamy do mniejszej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. 
  3. Pieczemy przez 60 minut w 180 stopniach.
  4. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i odstawiamy do całkowitego przestudzenia. 
  5. Mus: Truskawki, myjemy, szypułkujemy i miksujemy na jednolity mus.
  6. Galaretki mieszamy w 500 ml gorącej wody. 
  7. Następnie dodajemy zmiksowany mus i dokładnie mieszamy.
  8. Odstawiamy w chłodne miejsce. 
  9. W momencie kiedy mus zaczyna tężeć  wykładamy na sernik i wstawiamy do lodówki.  

1 komentarz:

  1. Właśnie szukałam czegoś sprawdzonego, bo wiadomo jak to bywa z tymi sernikami :P

    OdpowiedzUsuń