Jeszcze takiego przepisu u nas nie było. Dzisiaj przedstawiamy sposób wykonania przepysznej, bardzo ładnie prezentującej się sałatki. Podajemy ją w szklanej dekoracyjnej misce aby pokazać kolorowe warstwy. Idealnie pasuje na różne spotkania rodzinne i imprezy.
Składniki:
- 6 dużych jajek
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- pęczek szczypiorku
- około 20 dag sera żółtego
- 4 - 5 ogórków konserwowych
- majonez kętrzyński
- ketchup
- sól
Sposób przygotowania:
- Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy na ćwiartki.
- Delikatnie solimy i przykrywamy warstwą majonezu. (około 5 - 7 łyżek)
- Fasolę przelewamy wrzącą wodą i odcedzamy i układamy na warstwie majonezu.
- Szczypiorek kroimy i wkładamy do salaterki z sałatką.
- Następnie kukurydzę odcedzamy i tworzymy kolejną warstwę.
- Kolejną warstwą są ogórki, które kroimy w cienkie słupki.
- Wszystko przykrywamy warstwą ketchupu (koło 5 - 7 łyżek)
- Na wierzch tarkujemy na grubych oczkach ser.
Warstwy:
Na dnie miski:
- jajka
- majonez
- fasola
- szczypiorek
- kukurydza
- ogórki
- ketchup
- ser
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz