Składniki:
- 3 budynie waniliowe
- 3 śmietan fix
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 0,5 l śmietanki 36%
- 0,7 l mleka
- 3 paczki herbatników (około 550g)
- puszka masy krówkowej kajmak
-2 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
- Gotujemy masę budyniową: 3 budynie gotujemy w 0,7 l mleka dodając 2 łyżki cukru
- Śmietankę ubijamy na sztywno i pod koniec ubijania dodajemy śmietan fix.
- Do garnka wlewamy gorącą wodę i wkładamy otwartą puszkę kajmaku. Delikatnie mieszamy i czekamy aż masa będzie lejąca.
- Układamy warstwami:
Herbatniki
Masa budyniowa
Herbatniki
Masa Krówkowa
Herbatniki
Śmietana (pozostawić około 1/3 śmietany)
Herbatniki
Pozostała część śmietany
Posypać starkowaną czekoladą.
To moje ulubione ciasto. wygląda rewelacyjnie
OdpowiedzUsuń