Składniki:
- 2 dojrzałe banany
- 1,5 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1/2 łyżeczki soli
- 11 dag masła
- 1 szklanka cukru
- 1,5 szklanki bakali
- 2 jajka
- gotowa polewa czekoladowa
Sposób przygotowania:
- Mąkę z solą, proszkiem do pieczenia, przesiewamy do miski.
- Dodajemy cukier wanilinowy, masło, cukier oraz pokrojone na drobne kawałki bakalie i wszystko razem ucieramy.
- W oddzielnej misce ścieramy na tarce banany, dodajemy ubite jajka i delikatnie mieszamy z pozostałymi składnikami aż masa będzie jednolita.
- Na wysmarowaną masłem i wysypaną np. bułką tartą keksówki wykładamy masę.
- Pieczemy przez godzinę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz